Thursday, April 19, 2012

Just wake-up with smile : )



Just wake-up with smile, seems had a good sleep
(-10 untuk quality of video. Sorry)

What a smile he had.
It made me realize that it doesn’t matter what were doing or who/where we are,
we have the power to choose and create our own happiness. 

 Pagi hari dah riang macam ni. Mana diri tak bahagia.. ye tak?

Aniq da masuk 9month ++ already. Macam2 dah pandai. Da besar rupanya happy pill ibu nih! Before this Aniq minum susu fresh dari ibu die je. Surirumah yang berjaya kate kann, so takdenya nak pampam. Asal rengek2 cikit main suap terus je. Start masuk 9 month itu hari, aku ni dengan perasaan tak bersalahnya introducekan Aniq dengan susu formula. Dengan alasan xde breast pump n malas nak expressing the milk. And he love it! Walaupun die suka, tapi itulah salah satu penyesalan yang amat besar dalam hidup aku. Hati ini memang lansung tak kuat kan? Terlalu cepat puas hati dengan BF kan die hanya untuk 9 bulan saja. No no no. Tak boleh jadi nih! Aniq nampaknya suke dengan susu Anmum  yang di kasi, tapi Bf tetap kena berjalan seperti biasa. Anmum + Breastfeeding. Campur. Macam ni xde la ralat sangat kan? (sedapkan hati sendiri)

 Perasaan comei la tu buat muke camtu..

Bila tengok anak ibu da pandai minum via botol baru lah ibu yakin and betul2 ready untuk bekerja balik.  Mana boleh jadi, muda2 da tak bekerja. Macam ni lah baru tolong suami kan? Buat masa sekarang, just survey2 kat internet saja. So maybe next month Aniq akan di hantar ke taska. Reason hantar baby ke taska adalah biar die lebih banyak bergaul. Belajar perkara baru. Main sama kawan-kawan baru. Kalau duk umah ibu je kawan die. Bosankan? Risau jugak sebab takut Aniq x biasa nanti. Tapi ini untuk kebaikkan die juga kan? Yes.. Kebaikkan! Nanti nak pantaukan die dalam seminggu camtu. Dah biasa nanti senang lah. Jangan ibu yang nangis x berhenti2 nanti sudah.. aii sayunye hati nak kasi orang lain jaga anak.. Moge dipermudah semua urusan nanti.. Amin..


 Gigit gigit je kje. Sebab gigi atas bawah da tumbuh. Mentang2 ade gigi kann..

Orang tak biasa minum via botol memang la xberapa nak pandai pegang botol sendiri. Susahnya aii nak ajar die pegang sendiri botolnya. Tengok la tuh orang minum ikut atas, dia terbalik. Digigit2nya bntot botol susu tu.

 Hisap susu sambil gentel2 telinga pawooo.. 

Sebelum puting tu masuk dalam mulut, mesti dipusing2nya dulu botol tu. Tapi xpela dik asalkan kamu belajar macam mana mau pegang itu botol suda. Lepas ni, senang la kje ibu. Xpayah lagi ibu nak pegang botol tu.

Ooh yes! Finally. Lepas minum gigit2 blk puting.
Berjaya pegang botol susu dengan sendirian berhadnya.
(Kempas kempis hidung pstu buat muke berlagak cikit sbb dah pandai). 
Kalau macam ni, tak risau lah ibu nak tinggalkan Aniq kat school nanti..
Oo yeh!


Success is living up to your potential. That’s all.
Wake up with a smile and go after life.
Don’t just show up at the game or office. Live it, enjoy it, taste it, smell it, feel it.


Er..tido malam pakai baju tada lengan? Yup! Aniq memang jenis kuat berpeluh. Even bukak air cond pun still berpeluh2. Melaka skang panass wooo. So solutionnye, pakaikan saje baju camni bila nk tido.. hehe..

No comments: