Wednesday, May 9, 2012

Penderaan fizikal, emosi, nurani

Hari ni..mesti ramai ibu-ibu yang emosi pasal video penderaan bayi kan? Dah tersebar dengan cepat n meluasnye da. Akupun. Masih terlalu emosi melihat anak kecil di pukul2, dicubit, dibaling2 objek keras, disepak terajang.. Aii luluh hati ni xtau nak gambarkan macammana. Pastu ade lak status kgkwn mngatekan pmpuan ni dh kene tngkap, dlm proses perbicaraan lagi. pmpuan ni xberapa betul sgt. skg anak dia org lain yg jaga. tp anak dia dlm trauma lagi. bila ada org nk pegang, dia nangis. perempuan yg record ni dh pernah cuba halang tp kene blasah, so dia terpaksa record senyap2 dan tunjuk bukti kat polis. "

Ermm.. xtau lak mana yang betul, kang sebarkan berita palsu kang dapat dosa free..Tapi kalau akula berada di tempat perakam, kalau betul pun status 2, apalah salahnya kalau ambik baby tu bawak lari. Biar kita yang sakit kena pukul jangan baby kecil tu.. ye x??? Kan da trauma baby tu! erm.. mls nk cakap ape la zaman skrg..mcm2! Mintak jauh la semua nih kan...Tengok, fikir, renung2kan k. 

AMARAN - kalau rasa diri x kuat JANGAN tengok tau! Kang T.T sobsabsobsab cam aku..


Walaupun bukan anak sendiri tetapi kalau dah jadi seorang ibu tu, perasaan sebak tu datang tibe-tibe je.. Aiii perasaanperasaan!! Terus pelokcium Aniq tengah tido. Sayangnye ibu pada kamu!!! Ai..Malas la fikir pasal ni lagi. Tapi mesti duk teringat je kan? Pergi la..pergi la jauh!fuhfuh..

Dear Aniq..
Melihat kau hadir di bumi adalah satu keajaiban
Dan kamu jua amanah yang luar biasa yang Tuhan berikan pada ibu..
Takkan sesekali ibu sia-siakan nak....

Sambil-sambil ibu update blog yang jarang2 jadi persinggahan nih, tgk2 da bangun lak die. Diam je die. Ce tengok die gah watpe.. Baguih naaa, anak ibu ni bangun2 je terus ngadap buku.. Rajin study!!!

Aniq mmg loves to learn!

Kusyuknye study..(mulut muncung bole sampai sangkut hanger 5 batang)

Still x perasan ibu sedang snap gambar die..

Ish2..kalau ari2 rajin canni, bkn stkt 10A+..20A+ pun boleh dapat dik.. : )

Alamak..da nampak lak ibu tengah pegang camera nak snap pic die.

Dan nampak ape lagi.....cepat beraaaaksiii!!heh!



Aii Aniq2.. Bile tengok Aniq ceria camni, terus hilang emosi tadi..
Sayang la anak ibu nih! be gud boi tau!
Have a gud day everyone..
Xmo sedih2 tau!

2 comments:

Nia said...

saya memang tak tengok pun video tu..tak sanggup..huhu

eLL said...

hai kokjue. baru dapat komen, sebelum ni asik error jek